СОФТУЕР / DOWNLOAD

Програма

Размер, Kb

Кратко описание
WinPIC800
1000Наскоро тествана от нас програма, която работи и изглежда доста обещаващо. Забележимо по-бързо чете/записва от ICProg. Също поддържа широка гама от хардуерни решения овен ProPic2. За да се използва програмата с предлагания от нас ProPic2 е необходимо в менюто Settings->Hardware да се избере ProPic2, да се кликне бутончето "Settings" (най-дясното от бутончетата ) и да се настроят опциите, както е показано тук!
Ще сме Ви много благодарни на всякаква информация относно съвместната работа на този софтуер с ProPic2.
IC-Prog
540

  По наше мнение това е най-добрия софтуер за управление на програматори. Тествали сме го с предлагания от нас програматор и работи много стабилно. Поддържа освен чипове на Microchip и други микроконтролери и памети (с друг хардуер за програмиране). Повече информация за софтуера, както и за схеми на други поддържани програматори, посетете сайта му: http://www.ic-prog.com/. Работи с Win9x/NT/2000/XP, като за NT/2000/XP трябва да се свали IC-Prog NT/2000 driver.

Настройки и допълнителна информация

ProPic v.2.97
220

   Това е по-старата версия на софтуера към ProPic 2 и Gold, която работи стабилно.
   Този софтуер е предназначен за работа с програматор ProPic 2 Gold и управлява специалния модул за генериране на променливо напрежение (виж. по-горе забележката).
   Програмата изисква лиценз, без който програмира само до адрес 0x100. keygen.exe ще Ви генерира необходимия propic2.lic файл, който трябва да копирате в директорията на инсталираната програма.
    Тъй-като в инсталационния файл на програмата не се съдържат някой системни .dll, трябва да разархивирате и файловете от propic2-dll.exe (332kB)в директорията, където е инсталирана програмата.

ProPic XP
610

  ВАЖНО!!! Оказа се, че XP версията изобщо не програмира. Единственото обяснение за това може да е некоректно "лицензиране" на софтуера ( в този случай той работи само в режим на четене - според автора). До изясняване на проблема, използвайте по-старата версия (v.2.97), която работи стабилно.

  Това е оригиналният софтуер за програмиране, който се предлага от разработчиците на ProPic. Работи доста по-бързо от IC-Prog, но не сме го тествали по-обстойно! Програмата изисква лиценз, без който не програмира! keygen.exe ще Ви генерира необходимия propic2.lic файл, който трябва да копирате в директорията на инсталираната програма.
  Този софтуер е предназначен за работа с програматор ProPicII Gold и управлява специалния модул за генериране на променливо напрежение (виж. по-горе забележката).


Програма

Размер, Kb

Кратко описание
Fmeter v 1.1b
367

  Програмата е разработена от фирма "НЕОМОНТАНА ЕЛЕКТРОНИКС" и е предназначена за визуализиране на измерваната честота от честотомера на екрана на компютъра Ви. Програмата работи с Windows 95/98/2000. Файлът е саморазархивиращ се - в него е setup.exe на самата програма.

  Програмата е все още в процес на разработване и усъвършенстване. Всякакви препоръки, коментари и забележки ще са ни изключително полезни.

Програма

Размер, Kb

Кратко описание
Relay Control v 1.1b
407

 Това е специално разработено от нас приложение, даващо възможност да командвате комутиращия модул. Програмата работи с Windows 95/98/2000/XP. Файлът е саморазархивиращ се - в него е setup.exe на самата програма.
  Програмата е все още в процес на разработване и усъвършенстване. Всякакви препоръки, коментари и забележки ще са ни изключително полезни.
  
   Това е последната версия на програмата, с добавена взможност за именуване (по ваш избор) на всеки един от каналите (по предложение на Здравко Енев).

Relay Control v 1.1src
132
Сорс код на RelayControl. Прогрмата е на VisualStudio 6.0.
Други, налични в Интернет, софтуерни решения за управление през паралелен порт под различни операционни системи:
k74-1.0.tar.gz
31
  Програма за управление под Linux, данните се подават на командния ред
к74
1060
  Две програми, като едната е за DOS, другата за Win9x.
k74 win3.1
100
  Програма за Win3.1
Програма

Размер, Kb

Кратко описание
Plugin for Girder v1.01
210

  За управление на персоналният Ви компютър Ви препоръчваме програмата Girder (по надолу в страницата има информация за нея). Тук Ви предлагаме модул към нея за декодиране на командите от опростения вариант на приемника. Файлът е саморазархивиращ се и трябва да се укаже директорията \Plugins\Hardware на Girder. След това в Girder->Settings->HardwarePlugins трябва да се избере модула "Igor SFH-56 device". При настройките му трябва да се укаже COM порта, на който е приемника и да се избере DCD линията като входяща. За по-подробна информация посетете сайта на автора: http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm

Други сайтове в Интернет свързани с подобни програми:
http://zorxx.dohnut.org/wirc/
 

  Windows InfraRed Control - програма, даваща възможност за управление на WinAmp, мишка, клавиатура и др. Не работи под Win NT, 2000, XP.

http://www.lirc.org
 

  Обширен проект за декодиране и изпращане на командите. Версии за Linux и Windows. Има схемни решения на подобни приемници. Предлаганият от нас е свъместим с тях. Материалът е доста обемист и настройването на софтуера по-трудоемко.
Програма

Размер, Kb

Кратко описание
Girder 3.00.23
1490

  Препоръчваният от нас софтуер за съвместно използване с приемника за ДУ. Добавен е софтуерен plug-in, който позволява показване на OSD прозорче за всяка команда. Можете да задавате шрифта и големината на текста на съобщенията в OSD екрана. За подробна информация посетете сайта на автора: www.girder.nl

Samplev2.10.rar
6

  В архива са включени файла Samplev2.10.gir (формат на Girder) и .doc файл с описание на заложените команди и съответните бутони от пулт "AMSTRAD", които съответстват на тях. Тъй-като вече не предлагаме окомплектовка с пулт "AMSTRAD" този файл може да се използва след обучение на всяка команда към съответния пулт, който ще се ползва.  
Дефинирани са команди за управление на усилването на звуковата карта, разделено по канали: Master, Line In, MIC, Wave; гасене на компютъра. Също така са дефинирани команди за управление на най-разпространените мултимедиини продукти: WinAmp, Windows CD Player, Windows Media Player.

GirderBGLoc.exe
108

  В архива са включени помощният файл на Girder (girder.hlp), преведен на български език. Също така е направена и локализация на български език на всички надписи по самата програма (менюта, съобщения и т.н). За локализацията е нужно само да стартирате този файл и като път (бутона "Browse") да укажете мястото, където сте инсталирали програмата Girder. На съобщенията, че някои фалове вече съществуват, изберете "Yes". Преди да изпълните тази последователност, най-добре първо спрете програмата "Girder".

IRRFinder.exe
301
  Тази програма претърсва последователно серийните портове на компютъра Ви (след натискане на бутона "Find") и ако открие работещ приемник на някой от тях ще Ви извежда съответно съобщение с номера на порта, на който е открит. Програмата не работи с Win2000/XP!
SerialWatcher.exe
157
  Полезна програма за диагностика на устройства, свързани към сериен порт.
IRAssistant
1975
  Freeware програма с аналогични на "Girder" възможности. Поддържа OSD за всяка една команда. Към нея има драйвер за приемника: irman.dll
uICE
771
  30 дневна неограничена версия на друга подобна програма за управление на персонален компютър.
PC Remote 4
371

  Много добра програма за управление на PC, но има ограничение в броя на командите, ако не е регистрирана!

WinAmp Plugin
75
  Представлява модул за вграждане към WinAmp за неговото управление с дистанционно управление. С него обаче не може да се командва нищо друго освен WinAmp.
IR Control
483
  Предназначена е да контролира работата на различни модули и програми, работещи с приемника. Например: ако имате WinAmp Plugin-а и PC Remote4, ще можете да работите едновременно и с двата. Нормално модула за WinAmp блокира работата на други подобни модули, докато работи WinAmp!